Två systrar

Åsne Seierstad

ljudbok120 kr (inkl. moms)En oktoberdag 2013 försvinner plötsligt två välartade tonårsflickor från sitt hem i Norge. Deras föräldrar pendlar mellan panik och förtvivlan. Vad kan ha hänt dem? Så kommer chockbeskedet: de har gått över gränsen till Syrien. Men deras far är inte typen som ger upp. Orädd ger han sig in i det krigshärjade landet på jakt efter sina döttrar.
Vilka är systrarna Ayan och Leila? Vad förde dem från en trygg tillvaro i ett litet norskt samhälle till kalifatet i Raqqa? I Två systrar ger sig Åsne Seierstad, den bästsäljande och kritikerrosade författaren till Bokhandlaren i Kabul och En av oss, i kast med en av vår tids viktigaste och mest komplicerade frågor. Varför radikaliseras muslimska ungdomar som växer upp i väst? Vilka är de människor som söker värvning i IS?
Som få andra lyckas Åsne Seierstad komma nära inpå de människor hon skriver om. Två systrar är berättelsen om flickorna som reste, om en islamsk väckelse, om ett land i krig och om en familj som faller isär.

"För att vara en riktigt bra journalist ska man besitta såna egenskaper som att vara envis, noggrann, hederlig, saklig, klok på ett snabbt sätt, ha blick för rimlig helhet och skarpa detaljer. För att vara en enastående författare måste man behärska något som är så musikaliskt och obegripligt att det närmar sig magi.
Åsne Seierstad är både en bra journalist och en enastående författare."
Kulturnyheterna, SVTÖversättare:Jan Stolpe,
Illustratör:Anna Torsteinsrud,
Formgivare:Sara R. Acedo

Formats:
MP3 short files, zip, MP3 single file
Förlag:
Bonnier Audio
Utgiven:
2016-12-02
Typ:
Ljudböcker
Språk:
Svenska (Swedish)
Längd:
56782 Seconds
ISBN:
9789176512906

Recensioner

Dagens Nyheter

I sin nya bok följer Åsne Seierstad spåren efter två norska systrar som ansluter sig till terrororganisationen IS. ”Jag är faktiskt chockad över det som sker i moskéer i Oslo”, säger hon.

Läs mer

Fler titlar av samma författare